Achter-tiggelt.jouwweb.nl

Schrobbelér

Achter-Tiggelt bezoekt Schrobbelér

Op Zondag 3 April heeft onze buurtschap een bezoek gebracht aan de Schrobbelér fabriek in Tilburg.

Schrobbelér is ontwikkeld in 1973 door Jan Wassing als drankje voor zichzelf, In 1980 zijn de eerste 100 flessen gemaakt voor de verkoop. De eerste jaren werd het vooral in en rond Tilburg gedronken en dan nog vooral met carnaval.

Met 26 buurtgenoten gingen we richting Tilburg om dit met eigen ogen te zien en te proeven wat er dan wel zo bijzonder was aan Schrobbelér, sommigen van ons waren al ervaren drinkers anderen maakten voor het eerst kennis met de likeur, want dat is Schrobbelér. Bij aankomst kregen we het eerste borreltje al aangeboden Schrobbelér een beetje verwarmd met slagroom, een lekkere binnenkomer. Hier werd door de 2 dames van Schrobbelér de ontstaansgeschiedenis verteld waarna we een rondleiding in de fabriek kregen, hier geen oude geschiedenis maar een moderne fabriekshal waar met vrij eenvoudige middelen de Schrobbelér gemaakt word. Het proces is eenvoudig en bestaat uit het bij elkaar brengen van alcohol (21,5%) en suiker(10%) en de mix van 43 kruiden die de Schrobbelér maakt. In het laboratorium word de mix gemaakt van de 43 kruiden, deze is het geheim van de familie Wassing die dit uiteraard niet prijsgeven aan anderen. Ook word hier de controle op het eindproduct gedaan voordat het verstuurd word naar de klanten. Per jaar worden er ongeveer 2,5 miljoen flessen gemaakt en de productie is nog steeds groeiende.

Dan weer terug naar de bar om een shotje te nemen, dit is een borreltje Schrobbelér in een keer achterover slaan. Na nog wat napraten en een laatste Schrobbelér, nu met ijs, hebben we het bezoek in Tilburg afgesloten.

Richting Rijsbergen en nog even bij Charlie met z’n allen lekker buiten op het voetbalveld in de zon een biertje gedronken, al met al een gezellige middag met buurtschap Achter-Tiggelt.